بسیاری از ما آسمان را مخلوطی از موجودات بی جانی مانند بخارآب اکسیژن و نیتروژن و… می دانیم؛ غافل از اینکه باکتری ها سوار بر ابرها هستند.
آسمان آبی، محیطی بسیار خشن سرد و خشک برای سلول های بیولوژیکی به شمار می رود، اما باکتری ها بسیار انعطاف پذیر بوده و به احیای حیات در زیستگاه های سخت مشهور هستند. گروهی از باکتریها؛ از جمله باکتری سودوموناس سیرینگی (Pseudomonas syringae) به واسطه ی پروتئین فاکتورهای هسته ی یخ (ice nucleation factors)، سبب یخ زدن آب در دماهای گرم تر از دمای معمول شده و تحت عنوان (باکتری های مولد هسته ی یخ) شناخته می شوند.
این باکتری های مولد در سطح گیاهان وجود داشته و با تشکیل کریستال های یخ به بافت های گیاه آسیب می رسانند در چند دهه ی اخیر سودوموناس سیرینگی در جو زمین و توده های برفی سراسر دنیا یافت شده است. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که این باکتری ها می توانند ماشین های یخ ساز طبیعت باشند. بسیاری از کمپانی های جهانی نظیر اسنومکس (Snomax)، از این باکتری به منظور تولید برف مصنوعی استفاده می کنند.
برف تولید شده، باکتری مرده ی سودوموناس سیرینگی را درون خود دارند که با وجود مرده بودن باکتری ها پروتئین یخ ساز موجود در پوسته ی خارجی آن ها توان تولید یخ را دارند از جمله کاربردهای برف و یخ مصنوعی در پیست های اسکی می باشد. زمانی که باکتری های یخ ساز بر سطح گیاهان کلونی تشکیل می دهند، وزش باد سبب ورود این باکتری به اتمسفر و ابرها شده و اطراف آن ها کریستال های یخ تشکیل می شود.
سپس مولکول های بخار آب به این کریستال ها متصل می شود که سبب بزرگ و بزرگتر شدن آن ها و در نهایت تشکیل کریستال های یخ می شوند. برای بارش باران حتی در صحرای آفریقا ابرها در ابتدا می بایست بلورهای یخ تولید کنند با بارش این بلورهای یخ در صورتی که هوای محیط گرم باشد این بلورها به شکل باران در می آیند و در غیر این صورت به شکل برف می بارند.
با بارش برف یا باران، باکتری ها این فرصت را پیدا می کنند تا دوباره به سطح زمین بازگشته و در مناطق بیشتری گسترده تر شوند و این چرخه بارها و بارها تکرار می شود. با وجود تحقیقات انجام شده، همچنان ناشناخته های بسیاری در فرایند تشکیل ابرها به واسطه ی باکتری ها وجود دارد که محققین امیدوارند در تحقیقات بعدی و پرورش گیاهانی با جمعیت باکتریایی فراوان و نمونه برداری از ابرها به این فرضیه ها جامه ی عمل بپوشانند.