تجزیه پلاستیک به کمک قارچ دریایی

محققان نوعی قارچ دریایی به نام Parengyodontium album را کشف کرده اند که می تواند پلی اتیلن را هنگامی که در معرض اشعه UV قرار می گیرد، تجزیه کند.

بعد از مشاهده این قارچ، زیست‌شناسان دریایی، به جداسازی و شناسایی این قارچ پرداختند. آن‌ها این قارچ را در آزمایشگاه رشد دادند و مشاهده کردند که توانایی تجزیه پلی‌اتیلن را دارد. پلی‌اتیلن یکی از رایج‌ترین پلاستیک‌های مورداستفاده در مواردی مانند فیلم بسته‌بندی، کیسه‌های مواد غذایی، بطری‌ها، اسباب‌بازی‌ها و وسایل خانه است.

آنیکا واکسما، نویسنده ارشد این مطالعه دراین‌باره گفت: «در آزمایشگاه، این قارچ تنها پلی‌اتیلنی را تجزیه می‌کند که حداقل برای مدت کوتاهی در معرض اشعه ماوراءبنفش قرارگرفته باشد. این بدان معناست که در اقیانوس، قارچ فقط قادر است تا پلاستیکی را که در ابتدا نزدیک به سطح آب شناور بوده است، تجزیه کند. قبلاً می‌دانستیم که اشعه ماوراءبنفش به‌خودی‌خود پلاستیک را به‌صورت مکانیکی تجزیه می‌کند، اما تحقیقات ما نشان می‌دهد که این اشعه، روند تجزیه پلاستیک بیولوژیکی توسط قارچ‌های دریایی را نیز تسهیل می‌کند.»

تحقیقات حکایت از آن دارد که طبیعت هم به این نبرد پیوسته است؛ این قارچ هنگام تجزیه PE از کربن به دست آمده از آن استفاده نمی کند و آن را به CO2 تبدیل می کند. میزان CO2 تولید شده مشکل زا نیست و برابر با همان میزانی ات که انسان ها هنگام تنفس تولید می کنند.

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تمامی حقوق این سایت محفوظ است هرگونه کپی برداری ممنوع است
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x