آیا مضرات خوردن برف را می دانستید؟

هنگامی که در شهرهای بزرگ برف می بارد، فلزات سنگین هوا می توانند به درون دانه های برف نفوذ کرده و در آن پنهان می شوند. افراد با خوردن برف، فلزات سنگین موجود در آن را به داخل بدن خود انتقال می دهند و مشکلاتی را به وجود می آورند. خوردن برف می تواند موجب انتقال آلودگی های محیطی و سموم به داخل بدن شده و در طولانی مدت مشکلاتی را به وجود بیاورد. یادتان باشد که آب اشامیدنی معمولی یا معدنی با برف متفاوت است و به هیچ عنوان مواد معدنی غنی ندارد. چرا که بیشتر از آب در معرض آلودگی هوا قرار می گیرد. به گفته بسیاری از کارشناسان، چنانچه آب به دست آمده از برف، هیچ گونه مواد معدنی نداشته باشد، به هیچ عنوان مناسب نخواهد بود.

نکته جالب توجه این که مصرف برف به طور مستقیم سلامتی کودکان را نشانه می گیرد. زیرا سیستم ایمنی بدن آن ها نسبت به آلودگی ها حساس تر بوده و باعث ایجاد بیماری در آن ها می شود. بنابراین خانواده ها باید در زمان بیرون رفتن مراقب فرزندان خود باشند تا به هیچ عنوان از برف و آب باران موجود در پارک ها استفاده نکنند. خوردن این برف آلوده می تواند زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری ها را فراهم کند.

خوردن برف چه مضراتی دارد؟

در گذشته های دور خوردن برف به یک سنت دیرینه تبدیل شده بود. اما باید این نکته را در نظر داشته باشیم که در آن زمان هوا به این شدت آلوده نبود و بارش چند باره برف در طول سال، آلودگی هوا را به میزان زیادی کاهش می داد. در حالی که امروزه با افزایش آلودگی هوا در زمستان، مصرف برف می تواند سلامت افراد را به خطر بیندازد. محققان با بررسی برف تازه و دست نخورده، متوجه شده اند که این برف حاوی مقادیر زیادی گرد و خاک است. با این حال ممکن است برخی افراد در زمان نبود آب و تشنگی، ضرر خوردن برف را به جان بخرند و در مواقع اضطراری آن را بنوشند.
مصرف برف به دلیل داشتن مقدار زیادی یخ، موجب از دست رفتن آب بدن و کاهش دمای آن می شود. بنابراین با خوردن آن احساس تشنگی بیشتری خواهید داشت. در مقابل بدن شما برای گرم کردن اقدام به سوزاندن انرژی می کند. از سوی دیگر خوردن برف می تواند به دندان ها و معده شما آسیب برساند. مگر زمانی که صبر کنید تا برف آب شده و دمای آن کاهش پیدا کند. در این شرایط نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. زیرا برف می تواند حاوی مقادیر زیادی گرد و خاک و باکتری باشد.
یکی دیگر از عوارض خوردن برف زیاد، از بین رفتن باکتری های مفید در دستگاه گوارش است که موجب التهاب معده شده و جذب مواد مغذی را با مشکل مواجه می کند. از سوی دیگر مصرف برف در شهرهای بزرگ صنعتی می تواند حاوی مقادیر زیادی فلزات سنگین هوا در دانه های برف باشد که مصرف آن می تواند به بروز بیماری هایی مانند فاویسم منجر شود که خود را مانند کم خونی فقر آهن نشان می دهد. از طرف دیگر دانه های برف در مقایسه با قطره های باران، خیلی دیرتر ذرات آلاینده موجود در هوا را به خوب جذب کرده و دیرتر آلوده می شوند. از نظر علمی خوردن دانه های برف به محض این که روی زمین می نشینند، مشکلی به همراه ندارند، اما کم کم و طی پروسه “رسوب خشک” گرد و غبارها به آن چسبیده و به تدریج تیره می شوند. این محقق بر این باور است که برف روی زمین تا حد محسوسی به رنگ صورتی کمرنگ در می آید که همین موضوع به خاطر وجود ذرات ریز جلبکی است که در این شرایط مصرف آن مشکلاتی را برای سیستم هاضمه به وجود می آورد.

خوردن برف آلوده برای افرادی که به بیماری خطرناکی مبتلا هستند، می تواند به مرگ آن ها منجر شود. علاوه بر این خوردن برف می تواند باعث کم آبی بدن، یبوست، یخ زدگی لب ها و بروز مشکل در دستگاه گوارش شود.

2.5 2 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تمامی حقوق این سایت محفوظ است هرگونه کپی برداری ممنوع است
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x