اسید کلریدریک

اسید کلریدریک یکی از اسیدهای قوی و پر کاربرد در صنعت است. این اسید قوی این قابلیت را دارد که در بافت و حتی سطوح دیگر خوردگی ایجاد کند. اما شاید جالب باشد که بدانید ما این اسید را در بدن خود داریم و ادامه زندگی خود را مدیون وجود آن هستیم.

اسیدی که در معده ما حضور دارد، همان اسید کلریدریک یا HCL است. با وجود خورنده بودن این اسید، اما کاربرد های آن در بدن انسان و معده بسیار حیاتی بوده و نه تنها باعث آسیب به معده و جداره آن نمی شود، بلکه برای حفظ سلامتی ما الزامی نیز می باشد.

اسید کلریدریک در معده

یکی از اصلی ترین کاربردهای اسید کلریدریک در معده است. این اسید در معده حضور داشته و زمانی که مواد غذایی وارد این ارگان می شود، منجر به هضم بهتر آن در سیستم گوارش می گردد. از سویی تاثیر این ماده در حفظ سلامت انسان و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها هم مطرح است.

اسید کلریدریک در معده مانع از فعالیت باکتری و میکروب هایی می شود که از طریق دهان وارد این عضو می شوند. در صورتی که اسید کلریدریک در معده حضور نداشته باشد، با وارد شدن کوچکترین میگروارگانیسم مضر باید شاهد بیمار شدن خود باشیم. اما این اسید قوی از فعالیت این عوامل جلوگیری کرده و در عین حال در هضم مناسب غذا هم تاثیرات مثبتی دارد.

کاربرد اسید کلریدریک

کاربرد اسید کلریدریک در معده تنها گوشه ای از موارد استفاده این اسید در دنیاست. اسید کلریدریک را می توان یکی از پر کاربردترین مواد شیمیایی دانست که در صنعت مورد بهره برداری قرار می گیرد. این اسید قوی می تواند جرم، آلودگی و تیرگی هایی که بر روی سایر فلزات وجود دارد را از بین برده و تمیزی و تازگی را به آنها بازگرداند. این کاربرد اسید کلریدریک را اسید شویی می گویند که ناشی از قدرت بالای این ماده می باشد.

دیگر کاربرد اسید کلریدریک، شرکت در واکنش های شیمیایی و نقش آفرینی در تولید محصولات و مواد شیمیایی است.از اسید کلریدریک در تصفیه آب و تنظیم اسیدیته آب های استخر و هم چنین فاضلاب ها هم بهره می گیرند. این ماده در گرید خوراکی به منظور تنظیم اسیدیته مواد غذایی و جلوگیری از فاسد شدن زودهنگام آنها هم مورد استفاده می باشد.

خطرات اسید کلریدریک

اگرچه اسید کلریدریک ماده ای کاربردی است که در بخش های مختلفی از آن بهره می گیرند، اما نمی توان ماهیت قوی اسیدی آن را نادیده گرفت. خطرات اسید کلریدریک که ناشی از اسیدیته پایین و قدرت خورندگی بالای آن است، سبب شده تا نگه داری، انبارش و حمل و نقل آن نیازمند رعایت موارد ایمنی باشد. خطرات اسید کلریدریک شامل ایجاد خوردگی در بافت در صورت لمس، بروز مشکلات تنفسی در صورت استنشاق و هم چنین بروز انفجار در صورت تماس با فلزات می باشد.

 

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تمامی حقوق این سایت محفوظ است هرگونه کپی برداری ممنوع است
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x