بررسیهای اخیر محققان نشان میدهد که نوعی ویروسی که لوبیا چشم بلبلی را آلوده میکند، اثر بخشی گسترده ای در کمک به خنثی کردن مجموعه ای از سرطان های متاستاتیک در موش ها نشان داده است که امیدوارند این ویروس بتواند پتانسیل مشابهی برای انسان داشته باشد.
نانوذرات جمع آوری شده از ویروس موزاییک لوبیا چشم بلبلی نرخ بقا را افزایش داده و رشد تومور را به طور سیستماتیک در موش های مبتلا به سرطان های مختلف از جمله سرطان سینه، کولون و تخمدان سرکوب می کند. موشهایی که تومورهای آنها با جراحی برداشته شده بودند نیز پس از درمان با این ویروس، پیشرفتهای قابل مقایسهای نشان دادند.
ویروس موزائیک لوبیا چشم بلبلی یک پاتوژن گیاهی است که در حبوبات دیده میشود. این ویروس به طور مستقیم به سلولهای سرطانی در موشها حمله نمیکند، بلکه به عنوان نوعی ایمونوتراپی عمل کرده و به سیستم ایمنی بدن کمک میکند تا سرطان را پیدا و از بین ببرد.
این مطالعه جدید بخشی از تحقیقات در حال انجام به رهبری آزمایشگاه نیکول اشتاینمتز در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو است. استینمتز و همکارانش سالها صرف آزمایش نانوذرات ویروس موزائیک لوبیا چشم بلبلی کردهاند تا از آن برای کمک به سیستم ایمنی بدن استفاده کنند. این نانوذرات قبلاً در ارتقاء پاسخ سیستم ایمنی بدن در هنگام تزریق مستقیم به تومور موثر بودند و نتایج اخیر حاکی از آن است که این روش درمان میتواند به جلوگیری از گسترش سرطان و عود مجدد آن کمک کند.
در ادامه از آنجا که این ویروس گیاهی است نمیتواند پستانداران را آلوده کند، اما سیستمهای ایمنی موش تمایل دارند که آن را به عنوان خارجی شناسایی کنند. تحقیقات نشان داده است که این امر باعث ایجاد واکنش شدید سیستم ایمنی بدن میشود، که در نتیجه به تومور نیز حملهور میشود. این ویروس باید روی انسان نیز آزمایش شود تا اثربخشی آن روی تومور سرطانی در انسان مشخص شود.