بر اساس گزارش بخش جمعیت سازمان ملل متحد، تخمین زده می شود که جمیعت انسان ها در جهان در سال 2050 به حدود 10 میلیارد نفر برسد.
برآورد کردن نیاز غذایی بشر از روش هاس سنتی و قدیمی روز به روز سخت تر خواهد شد و به همین دلیل دانشمندان با کمک میکروارگانیسم ها توانستند تا حدی این مشکل بزرک بشر را کاهش دهند.
رشد جمعیت انسانی مورد انتظار در دهه های آینده باعث افزایش تولید مواد غذایی شده که این امر موجب نگرانی هایی در مورد کیفیت مواد غذایی، حفاظت از حاصلخیزی خاک و محیط زیست در کشورهای صنعتی شده است. از جمله مشکلات مهم در جهان امروز کمبود منابع برای تغذیه جمعیت روبه رشد بشر است. کشاورزی نقش اصلی در تولید مواد غذایی دارد و این مشکل باعث افزایش روش کشاورزی فشرده شده است. کشاورزی فشرده باعث افزایش بروز آفات و بیماری ها شده و استفاده از آفتکش ها را ترویج می دهد. در صورت استفاده ی بی رویه از آفتکش ها و کودهای شیمیایی سلامت انسان و دام تحت تاثیر قرار می گیرد و در خاک و آب تجمع یافته و اکوسیستم ها را آلوده می کنند. پس راهکار چیست؟
رژیم غذایی پایدار به رژیمی می گویند که اثرات زیست محیطی کمی داشته باشد. استفاده از رژیم های غذایی مبتنی بر مصرف پروبیوتیک ها و پریبیوتیک ها و پروتئین های گیاهی لازمه ی داشتن یک رژیم غذایی پایدار است. بعضی از باکتری های موجود در خاک مکانیسم هایی را برای ترویج رشد گیاه دارند که شامل تحریک گیاهی، کنترل زیستی پاتوژن های گیاهی و حفاظت از تنش های غیر زیستی است. این باکتری ها همچنین به عنوان تقویت کننده ی کیفیت غذا برای گیاهان هستند. باکتری های موجود در خاک که به آن ها باکتری های پروبیوتیک گیاهی نیز گفته می شود، به عنوان کودهای زیستی در تولید محصولات زراعی استفاده می شوند. این کودها روشی سازگار با محیط زیست برای کمک به تولید غذا و خوراک مورد نیاز جمعیت جهان هستند.
استفاده از پروبیوتیک های گیاهی، می تواند راه حلی عالی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی باشد و در عین حال از مشکلات ذکر شده مرتبط با کاربرد کودهای شیمیایی و آفتکش ها جلوگیری کند. علاوه بر این، امکان دستیابی به محصولات با کیفیت بهتر را نیز فراهم می کند. با توجه به موارد گفته شده هم اکنون این موضوع در جهان از اهمیت خاصی برخوردار است و پژوهشگران می توانند با تحقیقات برروی آن به امنیت غذایی جهان کمک کنند.