ICP-OES

نام کامل دستگاه به فارسی: طیف سنجی نشر نوری پلاسمای جفت شده القایی

نام دستگاه به لاتین:  Inductivity Coupled Plasma- optical emission spectrometry

شرکت سازنده : Varian

مدل دستگاه : ۷۳۵

طیف سنجی نشر نوری پلاسمای جفت شده القایی (ICP-OES) یکی از مهم‌ترین روش‌های دستگاهی آنالیز عنصری است. از این روش می‌توان برای اندازه‌گیری حدود ۷۰ عنصر از جدول تناوبی در نمونه‌های مختلفی مانند نمونه‌های خاک، آب، فلزات، سرامیک‌ها و نمونه‌های آلی استفاده کرد. اساس این روش برانگیختگی الکترون‌های عناصر مختلف در محیطی به نام پلاسما و نشر نور بعد از حالت آسایش الکترونی است. از دستگاه ICP-OES به دلیل تطبیق‌پذیری و تکرارپذیری، می‌توان نتایجی با دقت و صحت بالا به دست آورد که با توجه به اهمیت و کاربردی بودن این روش، آموزش صحیح آن باعث درک بهتر و رفع مشکلات و انجام هر چه بهتر آنالیزها می‌شود.

این روش بر مبنای استفاده از پلاسما به‌عنوان منبع تهیج جهت آنالیز کمی و کیفی عناصر می‌باشد. در این روش جریانی از گاز آرگون توسط یک میدان مغناطیسی با فرکانس رادیویی MHZ 40-27  یونیزه می‌شود و حرارتی نزدیک به ۱۰۰۰۰ درجه کلوین تولید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. نمونه توسط یک نبولایزر به داخل پلاسمای آرگون پاشیده می‌شود و در دمای بالا، نمونه تبدیل به ذرات اتمی (یونی) شده و ایجاد نشر می‌کنند. در نهایت میزان نشر توسط دستگاه اندازه‌گیری می‌شود.

محدوده کاربردی ICP-OES:
کاربردهای زمین شناسی: اندازه گیری عناصر در نمونه های خاک، سنگ و رسوبات آبراهی، بعد از انحلال به کمک ذوب کننده‌ها یا اسیدها.
کاربردهای زیست محیطی: برای اندازه گیری عناصر فلزی در مقادیر بسیار کم در نمونه‌های آبی، خاک و رسوبات، بعد از انحلال و انجام فرایند پیش تغلیظ.

هزینه:

*هزینه آنالیز بستگی به تعداد نمونه و تعداد عناصر مورد نظر دارد.

*هزینه آماده سازی نمونه، به شرایط نمونه بستگی دارد.

تمامی حقوق این سایت محفوظ است هرگونه کپی برداری ممنوع است